Teams

TEAMS (als portal). In toenemende mate worden social media ingezet in de werkomgeving. Microsoft Teams is daarvan het beste voorbeeld.

Teams is uitstekend te gebruiken wanneer je samenwerkt met je collega’s aan verschillende bestanden. Zo kun je gemakkelijk je OrgPlan documenten opslaan in Teams, waardoor je teamleden altijd en overal de beschikking hebben over deze bestanden. Daarnaast kun je Teams goed gebruiken wanneer je een document vanuit OneDrive wilt delen met je Team. Ook kun je slim je bestanden publiceren via SharePoint. SharePoint, Teams en OneDrive zijn namelijk effectief met elkaar verbonden.

Overleg. Het hele proces van strategische personeelsplanning is onderwerp van overleg en discussie. Teams is een uitstekende omgeving om scenario's met elkaar te delen. Je kunt met alle betrokkenen (HR-Finance-Lijn driehoek) een Teams omgeving opzetten. Binnen die omgeving kun je snel en efficiënt  met elkaar overleggen.

Beveiliging. Niet geheel onbelangrijk is de beveiliging. Allereerst heeft Teams een eigen beveiliging. Eénmaal binnen, dan kun je alle OrgPlan documenten benaderen die daar (op de OneDrive horende bij het team) geplaatst zijn. Daarna komt de volgende beveiligingslaag: het password op het individuele OrgPlan document. Dat kan op drie verschillende manieren: een alleen-lezen toegang, een lezen-en-schrijven toegang, of een open toegankelijkheid.

Lijnmanagers. Er kunnen bovendien Teams omgevingen voor de lijnmanagers worden opgezet, waar de opgedeelde scenario's in geplaatst worden. Zodanig dat lijnmanagers alleen hun eigen afdelingen met hun eigen mensen zien.

NB:

De OrgPlan documenten (het bewaarde eindresultaat van My-Orgchart en My-OrgPlan sessies) zijn JSON-files, die feitelijk overal geplaatst kunnen worden. Ze zijn gewoon zichtbaar met de Windows Verkenner. Onze software modules (Viewer, Editor en TimeSerie) hangen in de cloud en kunnen vandaaruit opgeroepen worden. Na opgestart te zijn, vragen ze om het OrgPlan document (JSON-file) dat geopend moet worden.

Omdat het zo eenvoudig en flexibel is, kan in plaats van Teams ook een ander portal gebruikt worden, zoals het Intranet, het Reflexo-portal, of de ESS/MSS-omgeving van het HR/Payroll-systeem.

Praktijkvoorbeelden

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je ideeën? Vragen? Wij zijn er klaar voor.