Skills Management

SKILLS MANAGEMENT is een breed onderwerp. Om het productie- of dienstverleningsproces uit te kunnen voeren, moeten er voldoende skills aan boord zijn. Zonder deze skills valt het bedrijf stil. Hoe manage je de skills?

Op een aantal manieren. Door ze aan boord te halen gedurende het recruteringsproces. Door juniors aan seniors te koppelen. En door zelf op te leiden of op te laten leiden. De laatste is kostbaar en valt buiten onze scope. De eerste twee zijn organisatievraagstukken waar My-OrgPlan een antwoord op heeft. Hoe worden vraag en aanbod gematcht?

Standaard Onderwijs Indeling (SOI). Dat gebeurt via een "skills-kapstok". De SOI zou zo'n kapstok kunnen zijn, maar alternatieven of uitbreidingen behoren ook tot de mogelijkheden. Het CBS heeft de in Nederland aanwezige skills onderverdeeld in een onderwijs- cq. beroepenindeling. Daarbij zijn ze op een handige manieren omgegaan met de digits. Vervolgens hebben wij deze onderwijsindeling in een organigram vervat: het SOI-2021 organigram (zie hieronder) dat gratis voor onze klanten beschikbaar is. De bedoeling is dat u een SOI-code gaat toekennen aan zowel uw posities als uw kandidaten. Daarmee slaan we een enorme efficiency slag. Als u op zoek bent naar een boekhouder, dan krijgt u geen loodgieters of verpleegkundigen in beeld.

Parkeerplaats (Scratch Area). In de Editor is aan de rechterkant een parkeerplaats-faciliteit aanwezig. Daar kunnen individuele hokjes, ketens, of zelfs complete organigrammen worden geparkeerd. Zo ook jouw "aangevuld" SOI-2021 organigram. Met aangevuld bedoelen we ons leeg SOI-2021 organigram aangevuld met jouw kandidaten. Kandidaten kunnen zijn volgers, sollicitanten, externen, of vaste werknemers die aan promotie toe zijn. Meer informatie over de kandidaat vind je via de link naar zijn of haar LinkedIn-profiel.

Zodra het aangevulde SOI-2021 organigram op de parkeerplaats staat, is het daarna slechts een kwestie van (van rechts naar links) schuiven met de muis om de open posities op te vullen.

De SOI-indeling omvat zo'n 500 codes en is enerzijds gedetailleerd en anderzijds nog overzichtelijk. Ze hoeft niet zaligmakend te zijn. Dat realiseren we ons. Iedere andere skills-indeling is ook goed. Verder verfijnen levert al gauw duizenden codes op. Makkelijker is het om op de SOI-codes voort te borduren door er een paar aan toe te voegen, die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

Vereiste Modules

Praktijkvoorbeelden

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je idee├źn? Vragen? Wij zijn er klaar voor.