Organigrammen

ORGANIGRAMMEN - OnBoarding is het begeleiden van nieuwe werknemers. Niet alleen om ze sneller productief te maken maar ook om te voorkomen dat ze vertrekken. Van alle rekruten is 5% na een eerste rampzalige dag, 20% binnen de eerste 45 dagen en 30% na een jaar vertrokken. Vragen als: wie is mijn baas?, wie zijn mijn collega’s? en hoe bereik ik ze?, blijven vaak onbeantwoord. Het personeel is steeds vaker een afnemende groep vaste en een toenemende groep externe werknemers. De organisatie van gisteren is niet meer die van morgen. Daar komt het thuiswerken nog bij: men komt steeds minder op kantoor en werkt op ongewone tijden vanuit huis of vanaf locatie. Resultaat is dat collega’s elkaar niet meer kennen en steeds vaker langs elkaar heen werken. Onze Wegwijs Organigrammen zorgen er voor dat er snel en eenvoudig contact gelegd kan worden. Ze zijn meertalig.

Wie zijn mijn collega's? De telefoongids zet namen in alfabetische volgorde op een rij, maar wat te doen als men de naam van de collega niet weet? In ons organigram kan men door de organisatie heen wandelen, kijken waar zich de relevante afdeling bevindt, kijken wie daar werken en van daaruit een geschikte collega proberen te bellen of mailen. U kunt zelf bepalen welke relevante gegevens u aan een persoon toevoegt, waarop u later wilt sorteren en selecteren.

Wie is mijn baas? Veel HR-systemen hanteren een afdeling-werknemer hiërarchie en geen manager-werknemer hiërarchie, met als resultaat dat niemand precies weet aan wie hij of zij moet rapporteren. Ook lopen er soms meerdere hiërarchieën door elkaar heen: een producthiërarchie, een land-hiërarchie, een kennishiërarchie, etc. Dan is de verwarring nog groter. My-Orgchart kunnen we meestal uitbreiden met een "hiërarchie-afleidingsprogramma", waarmee we de alternatieve hiërarchieën kunnen afleiden en in beeld kunnen brengen.

Veel bedrijven willen populaties combineren: internen met externen, het huidige met het overgenomen bedrijf, het hoofdkantoor met haar buitenlandse vestigingen. Voor My-Orgchart is populaties combineren geen probleem.

Vereiste Modules

Praktijkvoorbeelden

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je ideeën? Vragen? Wij zijn er klaar voor.