Overige Producten

LinkedIn Retrieval

INTERNET GEGEVENS

Gegevens op Internet zijn geplaatst in het publieke domein en als zodanig vrij toegankelijk voor iedereen. Je mag die gegevens ophalen. Hoe je ze ophaalt, mag je ook zelf weten: overschrijven, kopen van een aanbieder of opvegen met een web scraper. Dit gedeelte van het proces is redelijk eenvoudig.

Wanneer je die gegevens eenmaal hebt, mag je er niet van alles mee doen. Daar zijn regeltjes aan verbonden. Zo mag je geen personen ongevraagd stalken. Evenmin mag je identiteitsfraude plegen.

Dat geldt dus ook voor de LinkedIn-gegevens.

LinkedIn Scrapers.

LinkedIn is een ongelooflijke bron voor recruiters van vrijwel elk bedrijf. Het is de grootste professionele sociale-mediasite die er bestaat en beschikt daarom over de meest openbaar beschikbare CV's.

Het enige probleem is dat LinkedIn het erg moeilijk maakt om gegevens uit hun platform te halen, zelfs als je bereid bent ervoor te betalen. Het is uiterst moeilijk om toegang te krijgen tot hun API, en als het je lukt om de toegang te beveiligen, is deze zeer beperkt. Buiten dat wil niemand zijn tijd besteden aan het handmatig kopiëren en plakken van gegevens van LinkedIn. Dus is er behoefte aan een LinkedIn-scraper om deCV-gegevens uit LinkedIn op te halen.

Wat is een LinkedIn-scraper? LinkedIn-scrapers zijn tools die zijn ontworpen om gegevens uit LinkedIn-profielen en bedrijfspagina's te verzamelen, waarbij details worden vastgelegd zoals naam, e-mailadres, functietitel, bedrijfsnaam, locatie of andere gegevens die nuttig kunnen zijn. Er zijn tegenwoordig nogal wat verschillende LinkedIn-scrapers beschikbaar. Ze werken allemaal anders, bieden andere mogelijkheden en zijn dan ook anders geprijsd.

OrgPlan biedt geen LinkedIn-scraper aan. Wij nemen een neutrale positie in ten aanzien van de manier waarop je je LinkedIn-gegevens verkijgt. Wel hebben we een voorkeur voor het formaat en de velden die in LinkedIn-file zijn opgenomen.

 

 

Portals

PORTALS - OrgPlan documenten via het web toegankelijk maken.

De My-Orgchart organigrammen en de My-OrgPlan personeelsplannen kunnen handmatig gedistribueerd worden (copy, email, etc.), maar ook toegankelijk gemaakt worden via het web. Dat laatste betekent dat organigrambestanden door een beheerder op een beveiligde webserver geplaatst worden waar gebruikers op inloggen. Handmatige verspreiding is alleen voordeliger bij kleine aantallen organigrammen en gebruikers. In combinatie met weinig tot geen beveiliging. Bij grotere aantallen of complexere beveiligingseisen is web-verspreiding efficiënter.

Bestaand of eigen beheer.

Indien er gekozen wordt voor web-verspreiding is de vraag via welke portal/hardware-infrastructuur? Twee opties: er kan aangesloten worden bij een bestaande infrastructuur of er wordt een infrastructuur in eigen beheer genomen. Bestaand (zoals Intranet) is wellicht eenvoudiger, maar het betekent ook afhankelijk zijn van derden en leven met de beperkingen. Niet zelden is de beveiliging slecht geregeld of komt de gebruikerskring niet overeen. En voor maatwerk staat HR qua ICT-prioriteit vaak achter in de rij. Een infrastructuur in eigen beheer nemen, lijkt een grote stap voor HR, maar dat valt uiteindelijk wel mee.

Reflexo Portal, eenvoudig en efficiënt.

Twee oplossingen komen qua eenvoud in aanmerking voor eigen beheer: open  systemen zoals Microsoft Teams en Google Meet of de Reflexo Portal. Microsoft en Google zijn (nagenoeg) gratis, maar niet iedereen wil z’n vertrouwelijke gegevens bij hen onderbrengen. Blijft de Reflexo Portal over. Deze oplossing is nog eenvoudiger in beheer en biedt perfecte beveiligingsmogelijkheden. Beveiliging speelt een rol wanneer organigrammen gebruikt worden voor bijvoorbeeld personeelsplanning en voorzien zijn van gevoelige gegevens. Niet iedereen mag dan alles zien. Vaak komt de situatie voor dat managers alleen organigrammen met hun eigen mensen mogen zien. Ook hiervoor worden oplossingen geboden.

 

My-NetChart

MY-NETCHART

Het verschil tussen een org- en een netchart kan het best worden omschreven als een weergave van een pyramide versus een weergave van een spinneweb.

Bij een pyramide is iedere onderliggende laag breder dan de bovenliggende laag. Dit is een prima methode om een organisatie te beschrijven: een manager heeft minimaal één maar meestal meer ondergeschikten. Daardoor wordt de pyramide steeds breder.

Bij een spinneweb kunnen onderliggende lagen weer smaller worden. Twee (of meer) hokjes kunnen weer verwijzen naar één hokje.

Toepassing: bedrijven/beleggingen. Netcharts worden vooral gebruikt om bedrijven en belangen weer te geven. Naast verbindingslijntjes kunnen ook belangen (percentages) vermeld worden.

 

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je ideeën? Vragen? Wij zijn er klaar voor.