Software

Oplossingen

Sourcing - Het identificeren van kandidaten, waarbij een kandidaat iemand is die je op een open positie kunt zetten. Dat kan zowel een volger, een sollicitant, een externe, maar ook een bestaande werknemer zijn.

 

Lees meer over Sourcing ....

Candidate Relation Management - Zodra (interessante) kandidaten geïdentificeerd zijn, is de volgende stap om een relatie met ze te onderhouden. Dat opent de mogelijkheden om ze op het juiste moment over de streep te halen.

 

Skills Management - Kandidaten zijn thuis in een bepaald vakgebied (skills code). Het is handig om ze naar skills code te rangschikken. Wanneer hetzelfde is gebeurd voor de positie, kunnen ze hierop gematcht worden.

 

Lees meer over Skills Management ....

Opvolging - Sleutelposities mogen niet onbezet blijven. Dat betekent dat er vroegtijdig geïnvesteerd moet worden in opvolgers. Opvolgingsplannen moeten klaar liggen en direct geaktiveerd kunnen worden.

 

Lees meer over Opvolging ....

Personeelsplanning (FTE) - Tot zover alles ter voorbereiding. Nu komt het op de echte personeelsplanning aan: welke posities worden er uitgezet en wie gaan deze posities straks bezetten? De eerste stap is om in FTE's te plannen.

 

Personeelsbudgettering (Geld) - De tweede stap is om in geld te plannen. Ofwel, om personeelsbudgetten te maken. Werknemers verwachten een beloning. Al dan niet via de payroll uitbetaald. Er moeten geldzakken (budgetten) klaar gezet worden, waaruit die beloningen betaald kunnen worden.

 

HR Analytics - De derde en laatste stap is de nacontrole in de vorm van vrije analyses. Zijn alle posities bezet? Is er voldoende geld? Is het geld goed besteed? Waar nodig kan gedurende het budgetjaar worden bijgestuurd.

 

Lees meer over HR Analytics.

Organisatie Invoer - Zodra het beoogde personeelsplan cq -budget geaccordeerd is, kan het worden ingevoerd in het HR/Payroll-systeem. Dit proces kan in belangrijke mate ondersteund en geautomatiseerd worden.

 

Lees meer over Organisatie Invoer ....

Organigrammen - Na invoer en effectuering wordt het geplande organisatieplaatje realiteit. Voor werknemers is het erg belangrijk om het organigram te kennen. Hiermee zijn ze beter in staat om snel met de juiste collega in contact te komen wanneer ze een vraag hebben.

 

Lees meer over Organigrammen ....

Teams - Als laatste is er een "portal", waarin alle OrgPlan documenten bewaard kunnen worden. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar steeds meer organisaties kiezen voor Teams. Het wordt als het ware de cockpit van waaruit alles aangestuurd wordt.

 

Lees meer over Teams ....

Producten

Producten.  Bovengenoemde oplossingen zijn als volgt beschikbaar per product:

  • My-OrgChart: ❾❿,

  • My-OrgPlan 1: ❶❷❸❹❺❻❼❾❿,
  • My-OrgPlan 2: ❶❷❸❹❺❻❼❽❾❿.

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je ideeën? Vragen? Wij zijn er klaar voor.