Beveiliging

Nivo 1: Organigram beveiliging

Op ieder organigram (JSON-file) kan een password gezet worden, waarmee "geen -", "alleen lees-", of "lees en schrijf toegang" ingesteld kan worden. Deze vorm van beveiliging is altijd aanwezig.


Nivo 2: Portal-toegang beveiliging

Organigrammen (JSON-files) kunnen in een "omheind" domein gezet worden, waar je alleen maar in komt met de juiste username-password combinatie. De meer geavanceerde portals zijn ook nog in staat om subdomeinen en rollen te hanteren waardoor een gebruiker een subset aan organigrammen te zien krijgt.


Nivo 3: Data beveiliging

De portal houdt een register bij van de data welke de gebruiker mag zien. Bijvoorbeeld een manager mag alleen zijn of haar eigen afdeling zien. Zodra deze manager inlogt, krijgt My-Orgchart een seintje en filtert het in ieder opgevraagd organigram deze data er uit en verbergt het de rest.

In House


OrgPlan heeft de My-Orgchart software op software-servers in Zwolle staan. Na iedere call wordt deze software in memory van de "client" geladen. OrgPlan houdt dus nooit data van klanten op haar servers.

My-Orgchart is "client" software en draait "in memory" op de PC, laptop, tablet of smartphone van de gebruiker. Gebruikers met uitsluitend leestoegang (endusers) kunnen niets bewaren: na het wegklikken blijft er niets achter. Gebruikers met schrijftoegang (superusers) kunnen een organigram (JSON-file) bewaren. Na het bewaar-commando komt het organigram (JSON-file) in de download-area van de machine van de enduser terecht. Tot zover bivakkeren de gegevens volledig in-house.

Daarna volgt het distributie proces. De superuser kopieert het organigram naar het domein van de gekozen portal. Dat kan in de private - of public cloud zijn. De keuze is aan de klant.

Desgewenst kan de My-Orgchart en My-HRPlaza eveneens inhouse geinstalleerd worden (de OnPremise oplossing).