ENGLISH   DEUTSCH   FRANÇAIS   |   DEMO   TEST   DOWNLOADS   |   MY-HRPLAZA

Collega's bereiken

Wie is wie?

Wie zijn mijn collega’s? Dat wisten we vroeger beter dan nu. Het personeel is steeds vaker een kleiner wordende groep vaste medewerkers gecombineerd met een bonte samenstelling aan parttimers, flexwerkers, zzp’ers en contractors, verspreid over de gehele globe. De ICT-afdeling zit in India, het callcenter in Zuid Afrika en de productie in China.

Verder wordt er om de haverklap gefuseerd en gereorganiseerd. De organisatie van gisteren is niet meer die van morgen. Daar komt het thuiswerken nog bij: men komt steeds minder op kantoor en werkt op ongewone tijden vanuit huis of vanaf locatie.

Resultaat is dat collega’s elkaar niet meer kennen en steeds vaker langs elkaar heen werken.

Hoe te bereiken?

De telefoongids zet namen in alfabetische volgorde op een rij, maar wat te doen als men de naam van de collega niet weet? In een My-Orgchart contactorganigram kan men door de organisatie heen wandelen, kijken waar zich de relevante afdeling bevindt, kijken wie daar werken en van daaruit een geschikte collega proberen te bellen of mailen. U kunt zelf bepalen welke relevante gegevens u aan een persoon toevoegt, waarop u later wilt sorteren en selecteren.

ESS (Employee Self Service)

De organigrammen op ESS-gebied zijn er op gericht om de samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Doel is dat men de organisatie beter begrijpt, elkaar sneller weet te vinden en alle contactgegevens (24x7) bij de hand heeft.

Andere hiërarchie-indeling

Sommige HR-systemen hanteren een afdeling-werknemer hiërarchie en geen manager-werknemer hiërarchie, met als resultaat dat niemand precies weet aan wie hij of zij moet rapporteren. Ook lopen er soms meerdere hiërarchieën door elkaar heen: een producthiërarchie, een landhiërarchie, een kennishiërarchie, etc. Dan is de verwarring nog groter. My-Orgchart kunnen we meestal uitbreiden met een "hiërarchie-afleidingsprogramma", waarmee we de alternatieve hiërarchieën kunnen afleiden en in beeld kunnen brengen.