ENGLISH   DEUTSCH   FRANÇAIS   |   DEMO   TEST   DOWNLOADS   |   MY-HRPLAZA

Collega's

Wie is wie?

Wie zijn mijn collega’s? Dat wisten we vroeger beter dan nu. Het personeel is steeds vaker een kleiner wordende groep vaste medewerkers gecombineerd met een bonte samenstelling aan parttimers, flexwerkers, zzp’ers en contractors, verspreid over de gehele globe. De ICT-afdeling zit in India, het callcenter in Zuid Afrika en de productie in China.

Verder wordt er om de haverklap gefuseerd en gereorganiseerd. De organisatie van gisteren is niet meer die van morgen. Daar komt de HNW trend (Het Nieuwe Werken) nog bij: men komt steeds minder op kantoor en werkt op ongewone tijden vanuit huis of vanaf locatie.

Resultaat is dat collega’s elkaar niet meer kennen en steeds vaker langs elkaar heen werken.

Hoe te bereiken?

Niet alleen de brief met postzegel en de telefax zijn ouderwets, maar ook de email is achterhaald. Social media voor zakelijke doeleinden winnen terrein. Tevoren wordt bepaald wie toegang heeft tot welke informatie, voordat deze aan een community beschikbaar wordt gesteld. Dat kunnen immers ook vertrouwelijke documenten zijn. Men moet er van op aan kunnen dat alleen de juiste personen in een community zitten.

Het probleem is om dat het verloop in een community behoorlijk kan zijn. Zeker als het om grotere of gespreide communities over meerdere bedrijven gaat

Een kip en ei probleem: aan achterlopende communities wordt niets toevertrouwd.

ESS (Employee Self Service)

De organigrammen op ESS-gebied zijn er op gericht om de samenwerking tussen werknemers te verbeteren. Doel is dat men de organisatie beter begrijpt, elkaar sneller weet te vinden en alle contactgegevens (24x7) bij de hand heeft.

Contact Organigrammen

My-Orgchart visualiseert de organisatie en zorgt ervoor dat collega’s elkaar snel kunnen vinden. Contact organigrammen vervangen in toenemende mate de traditionele telefoongidsen waar men alleen maar op naam kan zoeken. Vaak wil men collega’s ook op functie, skills, of locatie kunnen zoeken. Organigrammen met krachtige zoekmogelijkheden vormen de oplossing, waardoor de juiste persoon snel gevonden is. Met één druk op de knop kan hij of zij vanuit het organigram gebeld of gemaild worden, of kan er een route beschrijving worden getoond.

My-Orgchart is meertalig. Men kan direct van taal switchen.

Altijd en overal beschikbaar

My-Orgchart is altijd en overal beschikbaar via PC, notebook, tablet of smartphone ongeacht merk of type. U hoeft geen app te installeren. Het is een volledige 24x7 Web/Cloud-oplossing. De organigrammenzijn vanuit ESS of vanuit Intranet (o.a. SharePoint) bereikbaar.

Community Organigrammen

My-Orgchart haalt steeds actuele organisatie - en populatiegegevens op uit HR-systemen. Tijdens de webconnectie en creatie van het organigram is My-Orgchart in staat om community kenmerken aan ketens (afdelingen of formatieplaatsen) toe te kennen. Zo ontstaat het community organigram.

Veronderstel dat men alle transportmedewerkers in een community wil zetten. Men koppelt dan dit community kenmerk aan de afdeling Transport. M.a.w. als er een transport medewerker vertrekt en er komt een andere voor in de plaats, dan is de community aangepast zodra het HR-systeem gemuteerd is.

Export naar Social Media

My-Orgchart kan (web)bestanden beschikbaar stellen aan social media. Op HR-gebied zijn er vele toepassingsmogelijkheden van social media denkbaar. De populaties hoeven niet beperkt te blijven tot de eigen vaste werknemers. Externen, medewerkers van partner bedrijven, kandidaten, allemaal kunnen ze tot een community gaan behoren.