Data

Qua beveiliging, dient er onderscheid gemaakt te worden tussen gevoelige en ongevoelige gegevens.

OnBoarding en TeamWork delen doorgaans ongevoelige data (meestal NAW, emailadres en telefoonnummer). Maar bij Planning en Budgettering is dat niet het geval. De gegevens hier kunnen (zeer) gevoelig zijn: denk bijvoorbeeld aan iemands toekomstig salaris, toekomstige functie of toekomstige ontslagdatum zonder dat de persoon in kwestie het zelf weet. Gegevens die onder geen beding naar buiten mogen komen.

Het zal duidelijk zijn dat het beveiligingsnivo aangepast dient te worden aan de toepassing en de gevoeligheid van de gegevens. Voor ongevoelige gegevens volstaat beveiligingsnivo 1 of 2, maar voor (zeer) gevoelige gegevens moet gedacht worden aan nivo 3 of zelfs in z'n geheel afzien van webplaatsing.


Data combineren

My-Orgchart en My-OrgPlan zijn bij uitstek geschikt om HR-gegevens overal en nergens vandaan te halen en in combinatie te presenteren. Daar zijn een aantal redenen voor:

  • Eenvoud. Het is technisch vrij eenvoudig om twee of meer populaties samen te voegen.

  • Flexibel. Organigrammen en draaitabellen zijn flexibel in te richten.

  • Webservices. Gegevens kunnen automatisch via het web opgehaald worden.

  • Controles. Er zijn diverse controle-faciliteiten om populaties op compleetheid en juistheid te controleren.

 

Meer externen

In hedendaagse organisaties neemt het percentage vaste dienstverbanden af ten gunste van het aantal flexwerkers en externen. Niet zelden worden alleen de vaste werknemers in het HR/Payroll-systeem geregistreerd en de rest niet. Om diverse redenen: er is geen noodzaak toe, ze rouleren te snel, er is geen tijd voor, etc. Toch nemen de externen een steeds groter deel van het werk voor hun rekening, tellen ze mee in de bezetting en drukken ze evengoed op het budget.

Meerdere populaties

Grotere, internationale bedrijven hebben vaak meerdere populaties die ze (meestal om payroll-redenen) in verschillende systemen hebben ondergebracht. Daarnaast gaan dit soort bedrijven regelmatig op overnamepad. Vaak zijn er redenen om het gekochte bedrijf op het bestaande HR/Payroll-systeem te laten.

NEEM CONTACT OP: +31616753198 of info@orgplan.nl

Heb je ideeën? Vragen? Wij zijn er klaar voor.